Saturday, 26 December 2009

Traditionen tro, eller måske ikke helt!

Så blev det endnu engang jul, men denne gang ikke over Danmark. I stedet kom min familie til Berlin for at fejre julen sammen med mig. Dette har holdt mig beskæftiget i de sidste dage (derfor først en opsummering nu)

Den første dag var vi på Käfer dachgartenrestaurant, som ligger på taget af den Tyske Bundestag! Vi fik god Brunch, mens vi kunne se ud over Berlin.


Desværre var været en anelse gråt og toget så det kneb lidt med den gode udsigt.
Bagefter var vi ude og se nogle af de ting man skal se når man kommer som Turist til Berlin. Desværre var det meget koldt og også en slags isslag, så det gik langsomt med at gå da man ellers ville skøjte af sted og mine fødder blev hurtigt iskolde. Godt at man så kunne varme sig med en kaffe på Starbucks
Her var vi bl.a. ved holocaust monomentet

Juleaften blev en anelse alternativ, hvilket egentlig var meget rart. Vi var familien og så Francizca og Jason fra mit kollektiv, som ellers bare skulle være derhjemme. Vi havde ikke noget juletræ, men min mor lavede et improviseret juletræ af nogle grangrene. Vi fik næsten traditionel dansk julemad plus en enkelt laksemad, og med en rigtig god rødkålssalat i stedet for den normalt halvudkogte rødkål! Mums!


Mandelgaven gik til Jason. De havde aldrig hørt om Ris a'lmande eller mandelgave, så Francizca var som et lille barn, som gerne ville have mandelgaven, hvilket var ret morsomt.


Juledag tog vi til Charlottenborg Slot. Det var blevet tøvejr, så det var halvsmattet over det hele. Foran slottet var et af Berlins mange julemarkeder. Her fik vi Glühwein og varm kakao, og jeg fik et par sutsko af min mor og Lars som helt sikkert vil holde mine fødder dejlig varme resten af vinteren.
Det var også denne meget yndige og lille karrusel, som jeg,
hvis min røv ikke havde været for stor, helt sikkert skulle have haft en tur i!
Den fik mine tanker tilbage til Paris hvor de også har rigtig mange skønne gamle karruseller

Vi ville rigtig gerne have gået en tur i parken, men den var desværre afspærret pga af tøsneen som gjorde den til en skøjtebane.

I stedet måtte vi nøjes med at kigge på ænderne og ind i haven og drømme os væk til foråret
hvor der helt sikkert er meget smukt
Det er jo ikke jul for ingenting.. så da vi kom ind til byen sluttede vi dangens eventyr
af med en ordenlig tysk gang mad og hjemmebrygget øl!


I formiddags da familien skulle vende snuden hjemad var batteriet i bilen helt dødt, så vi måtte have fat i tyske pendant til Falck. Heldigvis var det kun batteriet, men jeg er spændt på at høre om bilen holdt hele vejen til Danmark.

1 comment:

 1. Ja, det var en nogle rigtig dejlige dage i Berlin med en masse gode oplevelser til os fem. Men det skønneste var at se hvor du boede og se hvor godt du havde indrettet dig og at du trivedes rigtig fint i dine nye omgivelser, og møde nogle af dine bofæller, som jo desværre nu rejser.
  Det var en sjov og hyggelig juleaften med 2 ekstra mennersker,som satte deres præg på juleaften, og som kunne lide den danske julemad, og sang med på de danske sange så godt de kunne.
  Det var faster Hanne som havde lavet juletræet, mor havde bare taget lidt pynt med hjemmefra og faster Hanne havde flettet julehjerterne.
  En skønt og alternativ juleaften, som jo var god fordi vi allesammen var der.
  Og tak for alle de gode oplevelser. Du brugte meget tid på os, så nu da vi er vendt hjem, er der igen tid til alle de ting du selv elsker at beskæftige dig med.
  Det er fantastisk at du gør det her, og vi så at du klarer dig fantastisk på din egen søde og venlige måde, og allerede kan en masse tysk, som ellers var dit hadefag gennem hele skoletiden. Godt gået, du er bare super god.

  ReplyDelete